Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

10.6.2013

Ottelu pelattiin kuuluisalla hyttyskentällä Gergyssä.

BK-48 - Black Islanders  2 - 5 (1-2)

Avaus: Teppo Hämäläinen #1, Ahmad Ghobad #11, Miika Hakala #5, Tommi Järvelä #42 ja Iiro Koskinen #25

Keskikenttä vasemmalta oikealle Arto Lehtonen #49, Jari Niemelä #17, Miika Kiema #29, Tapani Hämäläinen #30 ja  Olli Pelkonen #2. Kärjessä Jouko Hämäläinen #20.

Vaihdossa aloittaa Mikko Jukkanen #22, Jari Siili #19, Mikko Salmela #86, Mikko Rintalahti #15, Tapani Karvonen #32, Juha Salimäki #91 ja Ai Kleene Ortega

Maalit: 1-1 Tapani K. #32 (Mikko J. #22), 1-2 Mikko S.#86(Tapani K #32), 1-3 Tapani K.#32 (Jouko H #20), 1-4  Miika Kiema #33(Jouko H #20), 1-5 Mikko R. #15 (Mikko J.#22)

Peli pelattiin kokonaisuudessaan hyvässä säässä ja Gergy kentänhoitajatkin olivat pitäneet huolta että kenttä on lyhyt nurminen ja tarpeeksi kova, jotta pallo pyörii mukavasti.

Peli alkoi Kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa kun Black Islanders totutteli kenttään, joka selvästikään ei miellyttänyt kaikkia. Olihan kenttä kuoppainen, mutta Hietalahtea ei saa joka paikkaan. BK-48 käytti selvästi enemmän oikeaa laitaa, josta löytyi taito mielinmäärin. Samaa voidaan sanoa myös Blackien vasemmasta pakista Iirosta, joka hoiti hienosti alueensa yhtä virhettä lukuunottamatta, josta myös vastustaja pääsi rankaisemaan 21 minuutin tienoilla. Iiro yritti jallittaa vastustajan vartaloharhautuksella ja viedä pallon ylöspäin laitaa pitkin, mutta vastustaja aavisti tilanteen ja pääsi katkoon Iiron jäädessä maihin. Vastustaja pääsi vielä keskittämään päätyrajalta jyrkästi taaksepäin, johon päästään väliin mutta purkaminen epäonnistuu ja vastustaja saa pallon haltuun, vie sivulle ja sijoittaa Tepon epäonneksi haaroista maaliin. Tilanne 1-0

Vaihtopenkki hiljeni kuvaaminen jatkui Akun toimesta.

Valkku huutaa äänen käytöstä kentän laidalla, mutta hiljaisuus jatkuu =) tai ei kuulu ainakaan vaihtopenkille. 30 minuutin kohdalla Mikko R.(Arto), Mikko S.(Jouko) ja Juha Salimäki(Iiro) tulevat kentälle tuoden uutta virtaa peliin. Mikko R. saakin heti näyttää nopeita jalkojaan ja näyttääkin ihan että vastustaja on todella hidas, mutta tilanne kuitenkin kaatui. Salmela Antaa kaikkensa jälleen ja silmin nähden Joukon on jälleen väsyttänyt vastustajan puolustuksen. Juige tuo puolustukseen oman pelisilmänsä ja pallon käsittelytaitonsa. Peli onnistuukin hienost myös Juigen osalta. Iiro onnistui myös hienosti ja tekikin hyviä nousuja koko 30 minuuttia, muutama jallittelua lukuunottamatta. Pallo liikkeelle ajoissa kuten Joukokin pääsi kommentoimaan. Arto pelasi myös hyvän ottelun ja pallon suojaus on kehittynyt edelleen ja harha syöttöjä tuli vain 1 karkea. Tilanteisiin pitää kuitenkin mennä eikä meinata =).

Puolustus Miika H. Ja Kobun osalta toimi moitteettomasti ja nyt oli nähtävissä varmistus keskellä toimi hienosti. Palloa pelattiin hyvin myös jalkaan keskikentälle. Ainut asia mikä ottaa silmän on että kun annetaan puolustajalle viereen pallo, niin ei lähdetä samantien hakemaan palloa alempaa. Ensimmäisen puoliajan loppu menikin sitten Blackien hallinnassa ja tehtiinkin muutama vaihto. 41 minuutin kohdalla Jukkis vaihdettiin Mikko R. paikalle ja siirrettiin samantien kärkeen ja sitten alkoikin tapahtua. Mikko J. oli saanut käskyn tehdän maalin ja vastahakoisesti hän kentälle lähti, mutta se kuitenkin kannatti. Mikko saa keskityksen oikealta ja puskee keskelle, josta Tapani Karvonen iskee illan ennsimmäisen osuman mahtawalla hevosen potkulla 20 metristä oikeaan yläpesään. Tilanne 1-1

Seuraava maaali lähtee myös erikoistilanteesta kun Tapsa heittää 40 metristä keskityksen takatolpalle, josta Mikko S. viimeistelee puskemalla tolpan ja selän kautta maaliin. Keskitys tippui täydellisesti Mikko S. päähän joka ei erehdy tästä paikasta, vaikka maalivahti oli selvästi kokematon. Tilanne 1-2.

Puoliaika 1-2

 

Toinen puoliaika antoi odottaa parempaa, kun ensimmäinen jaksoi päättyi huikeasti. Toinen puoliaika aloitettiin lähes samalla kun aloitettiin.  Iiro tuli vaihtoon ja Juige tuli pakiksi vasemmalle. Lisäksi kahden maalin tekijä sai ansaitusti jatkaa keskikentällä ja Arto tuli vaihtoon. Heti ensimmäisen puoliajan alkuun Blackie sai painettua pelin vastustajan päätyyn ja tulostakin syntyy tällä kertaa Tapsa K. pääsee tälläämään vastapalloon muistaakseni Joukon syötöstä ja lähtee sellainne pamaus 16 rajalta että maalivahti ei ehdi edes liikahtamaan. Verkot paukkuu ja yleisö villiintyy. Tätä on odotettu kauden alusta alkaen, mutta nähtävästi paineen hellittäessä Blackin turha puristus pään sisälläkin loppuu. Seurava maali tulee joitakin minuutteja myöhemmin Kieman laukoessa mahtavan vedon yläpesään Jukkiksen syötöstä. Tilanne 1-4.

Tämän jälkeen vastustajallakin oli paikkansa ja pääsivätkin rankaisemaan 72 minuutin kohdalla kun vasemalta lähtenyt keskitys tulee kohtia Akua ja oletettavasti yrittää saada pallon yli maalin, mutta nouseekin korkealle maalin rajalle ja vastustaja pääse helpon oloisesti rankaisemaan tilanteesta 2-4 kavennuksen. Tästä BI hetkahda vaan tilanteita muodostuu useampiakin mm. Salmela pääsee yksin läpi mahtavasta syötöstä, mutta ratkaiseva kosketus hiukan liian kova ja vastustajan maalivahti tuli hyvin vastaan ja pelastaa viime hetkellä. Salmelan vasemman jalan maalia joudutaankin odottamaan. Salmelalla oli myös paikkansa vastustajan puskea päivän toinen maali, mutta hyvän syöksyn päätteeksi joutuu toteamaan että sivuverkko vain heilahtaa. Lisäksi Mikko S. #86 jättää laukaisematta avopaikasta, ja päättää syöttää mielestään paremmassa paikassa olevalle, mutta tästä ei sen kummempaa synny. Lopullisen niitin ottelulle Antaa maalin edustarytäkästä Mikko R., joka tekee Black Islanders paidassa ensimmäisen maalin ja oletattavasti ensimmäinen maali hänen virallisella jalkapallo urallaan. Hienoa.

Ottelu päättyy siis 2-5, vaikka jälleen paikkoja oli vaikka 4 lisämaaliin.

Valmenja myhäilee

©2019 Black Islanders - Mustasaari - suntuubi.com